LDG- Heemstede

Met een ruime overwinning op het zwakke Heemstede heeft het Leids Damgenootschap zich definitief verzekerd van nog een jaar verblijf in de eerste klasse van de Koninklijke Nederlandse Dambond. De uitslag 15-5 was nog maar een flauwe afspiegeling van het enorme krachtsverschil. Na overwinningen van achtereenvolgens Hans Tangelder, Evert Bronstring, Hans Kreder, Arend van Beelen en Hans Kolfoort kon Heemstede pas bij een 10-0 achterstand het eerste puntje binnen halen. Fred Ong kon niet winnen van zijn veel zwakkere tegenstander. Harry Dekker speelde een regelmatige remise, waarna Henk Meester als enige van de Leidenaren zijn partij verloor. Dat was extra zuur, want tijdens de partij had hij een winnende damzet over het hoofd gezien. Maurits Meijer bracht zijn partij ook tot winst waarbij hij zijn tegenstander tot twee keer toe liet vastlopen, waardoor deze zelf schijven moest offeren. Ten slotte speelde André van der Kwartel remise. Hij kon tegen een veel zwakkere speler een slecht gespeelde opening niet meer goedmaken en moest uiteindelijk nog secuur spelen om de remise binnen te halen.

In de laatste ronde staat de wedstrijd Zaanstreek – Leids Damgenootschap gepland. Wanneer het de Leidenaren zou lukken een punt te halen, kunnen zij streekgenoot Samen Sterk helpen alsnog het kampioenschap te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *