Gandhi-LDG

Het Leids Damgenootschap kan weer opgelucht ademhalen. Door een degelijke overwinning van 13-7 op damvereniging Gandhi zullen de Leidenaren zich vrijwel zeker handhaven in de landelijke eerste klasse. LDG had er duidelijk zin in. Er werd geconcentreerd gespeeld, waardoor blunders uitbleven. Na drie en een halfuur spelen was er nog geen beslissing gevallen, maar stonden de Leidenaren aan vier borden op voordeel. Evert Bronstring bracht de eerste overwinning voor LDG binnen. In een prachtige, secuur gespeelde partij (Evert dacht over één zet 45 minuten na!), speelde hij zijn tegenstander kansloos van het bord. André van der Kwartel speelde een partij waarin hij in een rustige stijl zijn terreinvoordeel steeds verder uitbouwde en uiteindelijk via een schijfoffer en een doorbaak naar dam bekwaam won. Vervolgens wonnen Arend van Beelen en Hein van Winkel hun partijen. Beiden ook met degelijk spel tegen zwakkere tegenstanders. Geen spektakelstukken, maar gewoon degelijk winnen.

Pas bij de stand 0-8 voor LDG kon Gandhi zijn eerste punt binnen halen. Hans Kreder speelde aan bord één een degelijke remise tegen de meest talentvolle speler van Gandhi, Auke Zeiss. Daarna speelde Jan Slingerland remise en moest Harry Dekker na een uiterst complexe partij en bijbehorende tijdnood het hoofd buigen voor de sterkste speler van Gandhi. Henk Meester bracht het beslissende elfde punt binnen. Hij was daar niet zo tevreden mee, want na een goede partij had hij overduidelijk winst in handen gehad. De resterende partijen van Maurits Meijer en Hans Tangelder werden remise, maar dat had alleen nog betekenis voor de statistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *