LDG dieper in de zorgen

Ook in de achtste ronde van de damcompetitie is het Leids Damgenootschap er niet in geslaagd een overwinning te behalen. Voor de vijfde keer (!) werd met 10-10 gelijk gespeeld. Ditmaal tegen het tweede team van 020 uit Amstelveen.

Een overwinning had er deze keer echter zeker ingezeten, als, als, als…. Als bijvoorbeeld Maurits Meijer en Hans Kolfoort tegen de twee sterkste spelers van 020 één punt hadden kunnen halen. Maar beide spelers verloren vrij kansloos. Als Edwin van Hofwegen tegen zijn op papier veel zwakkere tegenstander in het late middenspel een remisecombinatie had genomen, maar in plaats daarvan misschien nog op winst speelde, maar uiteindelijk verloor. Als Evert Bronstring tegen zijn onbekende, tegenstandster uit Letland had weten te winnen, maar hij kwam niet verder dan remise. Tegenover de drie genoemde verliespartijen stonden drie goede overwinningen van respectievelijk Henk Meester, Hans Kreder en André van der Kwartel. De overige drie spelers van LDG (Hans Tangelder, Harry Dekker en Hein van Winkel) kwamen niet verder dan remises, waarmee uiteindelijk de uitslag in evenwicht was: 10-10. Het Leids Damgenootschap staat nu op een gedeelde tiende plaats. De nacompetitie begint te dreigen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *