Sluitstuk WK tweekamp vindt plaats in Den Haag van 12 tot en met 18 december.

Afgelopen week verscheen op internet de langverwachte informatie over de WK tweekamp tussen Jan Groenendijk en Roel Boomstra. De ontknopingvan de WK strijd zal in onze provincie plaats vinden, omdat de gemeente Den Haag met een bijdrage van 60.000 Euro het sluitstuk van deze tweekamp heeft binnengehaald. Daarvoor wordt onder meer een glazen huis op het Plein in Den Haag geplaatst, waarin de dammers het tegen elkaar op nemen. Ook wordt er een wedstrijd in het politieke hart van het land, de Eerste Kamer gespeeld. Het volledig programma van de tweekamp is hier te vinden en het programma in Den Haag is hier te vinden.

Er is in Den Haag ook aandacht voor de jeugd op woensdagmiddag 14 december met een school damkampioenschap om de titel Young Masters The Hague. Jan Groenendijk en Roel Boomstra zullen de prijzen uitreiken.

dammen-in-de-mussen

Ook vroeger werd er al veel gedamd door de jeugd in Den Haag. Deze foto is genomen in buurthuis De Mussen in de Schilderswijk in Den Haag, ergens in de vorige eeuw, zie ook dit bericht op nos.nl.

20161116_schooldammen

Het recente schooldamtoernooi in Den Haag was ook een succes met 122 deelnemers (foto website DMH).

Het zo mooi zijn als de tweekamp een impuls aan het jeugddammen in Den Haag en elders zou kunnen geven.

compositie11x11-300x300

Tot slot ter oplossing een compositie van Roel Boomstra. Wit speelt en wint, zie ook de toelichting van Boomstra op de website van damclub Hijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *