Kersttoernooi weer een groot success!

Verslag van Steven den Hollander

Het jaarlijkse kersttoernooi wat het Leidsch Damgenootschap organiseert is een erg gezellige avond geworden. Niet alleen omdat er redelijk wat externe spelers waren, maar ook met het aantal van 17 deelnemers. De wedstrijdleiding besloot om in de voorrondes twee poules van zes spelers te maken, en een poule van vijf.

Deze poules waren op sterkte ingedeeld, wat resulteerde in allerlei mooie wedstrijden, waarin het niveauverschil niet heel groot was. In de eerste poule wist gastspeler Arjen de Mooij overtuigend de voorrondes te winnen. Hij werd op de voet gevolgd door ons nieuwste lid, Jan van der Star. Een aardig fragment in deze poule was te zien in het duel tussen Steven den Hollander en Evert Bronstring.

steb

Steven heeft als laatste zet 38-33 gespeeld. Evert dacht hier groot voordeel te behalen met 23-28!? Maar werd lelijk verrast door de combinatie met 27-21 16×27 33-29 24×33 37-32 27×47 48-42 47×38 43×03! Steven won het eindspel overtuigend.

De finalepoule werd compleet gemaakt met Jack van der Plas, en de verassend sterk spelende Hans Kreder. Jack en Jan verloren beide één keer, waardoor de partij tussen Hans Kreder en Arjen de Mooij de beslissende zou worden. Met sterk aanvallend spel won Hans een schijf, maar in tijdnood ging er veel mis, en won Arjen toch nog. Arjen de Mooij dus de terechte winnaar!

In de tweede finale-poule ging de strijd tussen Marco de Leeuw en André van der Kwartel. Beide wonnen twee partijen, maar omdat André in een direct duel won van Marco werd hij de winnaar van de tweede poule.

Evert Dollekamp speelde wat minder in de voorrondes, wat hem een plaats in de derde poule opleverde. Hierin wist hij al zijn partijen te winnen, en daarmee dus een overtuigende poule-winst. Alleen Dick den Ouden wist in zijn spoor te blijven, maar hij verloor de beslissende partij.

De vierde poule werd gewonnen door Harry Dekker. Door twee overwinning en een remise was hij niet meer te achterhalen door Maurits Meijer en Edwin van Hofwegen. Al met al was het een erg leuke avond, waarin iedereen met een prijs naar huis ging. Tot volgend jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *