Uitnodiging interne Competitie LDG en open sneldamkampioenschap van Leiden

Donderdag 30 augustus start weer de interne competitie van LDG. Er wordt op iedere donderdag avond gespeeld voor de interne competitie, met uitzondering van 6 september. Op die avond wordt er om het open sneldamkampioenschap van Leiden gespeeld.

Belangstellenden voor de interne competitie van LDG en/of het open sneldamkampioenschap van Leiden zijn van harte welkom. Als u op proef mee wilt spelen met de interne of mee wilt sneldammen op 6 september dient u uiterlijk om 20.00 uur aanwezig te zijn in het Denksport Centrum, Robijnstraat 4, Leiden, zodat u ingedeeld kunt worden. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Van te voren aanmelden is ook niet nodig.
LDG gunt belangstellenden en nieuwkomers – zowel beginners als gevorderden – een ruime periode om vrijblijvend kennis te komen maken.
Het is dus niet nodig om meteen lid te worden.

De interne competitie van het seizoen 2017/2018 werd met grote overmacht door Casper Remeijer gewonnen.
Klik hier voor de volledige eindstand.

Ter illustratie van al het moois dat in de interne competitie van LDG te zien is, volgen hier nog twee fragmenten uit de spectaculaire partij tussen Hans Kolfoort en Hans Tangelder van afgelopen juni.

Hans Kolfoort – Hans Tangelder

HansK HansT
Na 34-29? mistte zwart de fraaie dam met 9-13, 12×32, 19-23, 27-32, 22-27 of 21-27, 17×46.

Hans Kolfoort – Hans Tangelder

HansK HansT2

Zwart staat al een tijdje verloren, maar lijkt ineens gewonnen te staan na 6-11. Gelukkig voor zwart ging wit hier verder met 41-37?, terwijl hij met een gerust hart 24-19 had kunnen spelen. Immers 18-23? wordt weerlegd door 33-29!

Nu ging zwart na 41-37?, 27-32 er met de beide punten vandoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *