Leimundo schooldamkampioen van Leiden

Maurits Meijer

DSC02606

Op woensdag 5 februari werd in de aula van het Leonardo College aan de Noachstraat het jaarlijkse damkampioenschap voor basisscholen verspeeld. Dit toernooi werd zoals gebruikelijk georganiseerd door de Leidse Schoolsportcommissie in samenwerking met het Leids Damgenootschap.

DSC02610

Er werd door de deelnemers met veel inzet en enthousiasme gespeeld.

Het eerste team van Leimundo en het tweede team van Lucas van Leyden begonnen de strijd beide met een 8-0 overwinning. Na 3 rondes ging Lucas van Leyden 2 allen aan de leiding maar in ronde 4 ging het mis met een 8-0 nederlaag tegen het eerste van Leimundo. Het eerste van Lucas van Leyden kwam in dezelfde ronde ook langszij met een 8-0 overwinning op het tweede van Leimundo.

DSC02607

Het team van de Singel kende een slecht start maar wist zich goed te herstellen en eindigde met 20 punten op de 4de plaats. Het tweede team van Leimundo had aan het einde van de strijd 12 punten en claimde de 5de plek. Lucas van Leyden had zelfs een derde team en dat team haalde met 5 punten de 6de plek. Het tweede van de Lucas van Leyden bleef met 24 punten net achter het eerste team dat met 27 punten de 2de plek bemachtigde. Voor 2020 mag het eerste team van Leimundo met 32 punten zich kampioen van Leiden noemen.

De top 2 Leimundo 1 en Lucas van Leyden 1 mogen op 14 maart in Gouda de Leidse eer gaan verdedigen in het provinciale schooldamkampioenschap.

De eindstand:

eindstand 2020

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *