LDG clubavond online

Hans Tangelder

De wereldwijde Corona crisis heeft inmiddels ook in Nederland tot vergaande maatregelen geleid. Veel damevenementen hebben geen doorgaan kunnen vinden en zijn uitgesteld. Onder andere de nacompetitie wedstrijd LDG – Alblasserdam, het Open NK veteranen met deelname van Hein van Winkel en Dick den Ouden en het NK senioren met deelname van Casper Remeijer.

Het is uiteraard nog onbekend wanneer deze wedstrijden wel gespeeld kunnen worden. Is het een periode van enkele weken, maanden of misschien wel een Sabbatjaar? Onze planeet is misschien wel toe aan een Sabbatjaar, maar dat vraagt wel heel veel opoffering van de mensheid.

Voor de meeste sporten zijn geen online alternatieven aanwezig. Echter dammen kan ook heel goed online gespeeld worden.

Afgelopen donderdag vond dan ook de eerste online clubavond van LDG plaats in de vorm van een online sneldamtoernooi met bedenktijd 5 minuten plus 5 minuten per zet. Hieronder volgen twee fragmenten uit dit toernooi. Het toernooi met 48 deelnemers werd gewonnen door Koos van Amerongen, met twee punten voorsprong op nummer twee Casper Remeijer. Uit de LDG WhatsApp komen onderstaande fragmenten:

StevenOnline

In deze stand heeft Steven den Hollander te snel 39-33? gespeeld. Zwart had na 25×34, met 23-29, 16-21, 21-27 op dam kunnen komen. Gelukkig voor Steven overzag zijn tegenstander dit slagje.

KoosOnline

Op de WhatsApp gaf Koos de volgende fraaie lokzet aan: 32-28!, 21-27?, 27×47, 28×17, 33-28!,12×21, 28-23, 19×28, 38-33, 47×38, 43×1.

De komende tijd zal iedere donderdagavond een online clubavond plaatsvinden in de vorm van een sneldamtoermooi met bedenktijd 5 minuten plus 5 minuten per zet. Er wordt gespeeld van 19:30  tot 24:00 uur. Het is een open toernooi, dus je hoeft geen lid van LDG te zijn om mee te doen.

Er wordt gespeeld op het platform van Lidraughts. Het enige wat je hoeft te doen, is een account aanmaken via de knop ‘Aanmelden’ en ‘Registreren’ op https://lidraughts.org.

Donderdagavond zal op Lidraughts het toernooi klaar staan met de naam “Clubavond Arena”. Klik na het inloggen op Lidraughts op spelen en dan toernooien. Je vindt dan het toernooi in de toernooi kalender of daaronder in het grijs. Klik op het toernooi om mee te doen.

De indeling van het toernooi wordt automatisch gemaakt tussen mensen die op dat moment meedoen aan het toernooi, op de toernooipagina zijn en niet al een partij spelen.

Vanaf maandag biedt ook de KNDB online clubavonden aan volgens dezelfde opzet.

Het speelschema voor de KNDB en LDG online clubavonden voor de komende weken is:
Maandag 19:30 – 23:00 uur, speeltempo: 3 minuten + 2 seconden per zet

Dinsdag 19:30 – 23:00 uur, speeltempo: 5 minuten + 5 seconden per zet

Woensdag 19:30 – 23:00 uur, speeltempo: 10 minuten + 10 seconden per zet
Donderdag 19:30 – 24:00 uur, speeltempo: 5 minuten + 5 seconden per zet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *