WK journaal vanaf 28 juni!

Eric van ’t Hof

Op maandag 28 juni 2021 zal in Tallinn het startsein worden gegeven voor het wereldkampioenschap dammen. Veertig topdammers uit bijna 20 landen zullen in 18 ronden het gevecht om de hoogste titel aangaan. Regerend wereldkampioen Georgiev zal er naar streven zijn titel te prolongeren, waarbij hij onder meer oud-wereldkampioenen Boomstra, Schwarzman en Valneris tot zijn concurrenten mag rekenen. Het deelnemersveld is bijzonder sterk met de andere de Nederlanders grootmeesters Groenendijk, Van IJzendoorn, Slump en mogelijk Sipma (die eerste reserve is) en daarnaast ook veel Afrikaanse grootmeesters als Samb en Ndjofang.

Vanuit Nederland zal er iedere speelavond omstreeks 19.00 s ’avonds (uiteraard buiten de tijden van het Nederlands Elftal!) een journaal worden gepresenteerd door de dammeesters Rick Hakvoort en Steven den Hollander. Dit journaal zal dagelijks tussen de 30 minuten en 1 uur gaan duren, en daarbij kunnen kijkers ook vragen stellen via de chatfunctionaliteit. In het weekend en eventueel ook vrijdagen overwegen Rick en Steven zelfs de gehele dag streamen. Een goede impressie over de inhoud van een uitzending geven de video’s op het Youtube-kanaal van Rick, te bekijken op

https://www.youtube.com/channel/UCSxo4HypzJ5q8k-szv3pbEQ

De kijkers naar deze uitzending vormden een mooie mix van dammers, schakers en niet-dammers, zoals de activiteit in de chat laat zien.

Ook zullen Steven en Rick op zondag 27 juni om 13.00 uur live een voorbeschouwing geven op het WK. Hierbij zullen zij de sterke punten van enkele deelnemers highlighten, de formule van het toernooi, en de voorspellingen doen.

Het doel van dit journaal is om het WK daarmee een groter bereik te geven met name buiten de damwereld. In de toekomst van de damsport zullen dergelijke livestreams steeds belangrijker worden, zoals we ook in de schaakwereld kunnen zien. Rick en Steven willen het dammen hiermee goed op de kaart zetten. Hun kracht bestaat uit het enthousiasme, de snelheid en de wisseling tussen humor en varianten. De Veronica Inside van het dammen, bij wijze van spreken!

Deze dagelijkse live uitzendingen zullen worden verzorgd via het bekend medium Twitch, afwisselend op de kanalen van Steven en Rick:

https://www.twitch.tv/stevendenhollander

https://www.twitch.tv/rickhakvoort

Kijkers kunnen desgewenst gratis en eenvoudig een Twitch account aanmaken, zodat ze ook tijdens uitzending vragen kunnen stellen aan Rick en Steven. En door beide accounts te volgen krijgen jullie ook automatisch een bericht binnen zodra nieuwe uitzendingen starten. Wij rekenen op een warme belangstelling vanuit de damgemeenschap en ook daarbuiten. Omdat dammen een internationale denksport is, zullen de shows van Rick en Steven voor het eerste gedeelte in het Engels zijn, maar het tweede deel in het Nederlands, met name bij besprekingen van de Nederlandse deelnemers.

Foto: Verassing en verbazing bij Rick Hakvoort en Steven den Hollander bij de analyse van de laatste ronde van het Nederlands Kampioenschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *