Kroegdamtoernooi 3 september 2023

kroegdammen2023

Op zondag 3 september zal er in Leiden de tweede editie van het Kroegdamtoernooi worden georganiseerd. Na het succes van vorig jaar, waarbij de 100 deelnemers zijn aangetikt, hopen we daar een goed vervolg aan te kunnen geven. In tweetallen zullen jullie meerdere cafés bezoeken, en daarin de sfeer en de gezelligheid van de Leidse binnenstad proeven!

Concept

Het speeltempo is 15 minuten (met een toevoeging van 5 secondes bij elke gespeelde zet) per persoon, per partij. Jij en je partner spelen apart een wedstrijd, waarbij de sterkere speler het tegen de sterkere speler uit het andere team zal opnemen. De uitslagen en tussenstanden zullen via een aparte app worden bijgehouden. Dit maakt het heel eenvoudig om na afloop de uitslag door te geven, en tussendoor te kijken hoe jullie scoren. Ook zal in deze app een overzicht zijn van de nieuwe paring en nieuwe locatie. Dus vergeet niet de mobiele telefoon mee te nemen! De koppels zitten verspreid over de deelnemende cafés, dus elke ronde speel je met nieuwe mensen om je heen, op een andere locatie!

Tweetallen

Je kunt je opgeven met iedereen. Dus geef je zeker op, met bijvoorbeeld de buurman, dochter of cavia. Er zijn meerdere klassementen, dus iedereen doet volop mee voor de prijzen. Te denken aan ratingklassementen tot een optelde rating van 1750 en 2200 (op de dag zelf hakken wij de ranglijst in drieën), het beste jeugdteam, beste man-vrouw team, beste huisdamteam, het best geklede team en het team met de hoogste drankrekening! Al het inschrijfgeld zal beschikbaar zijn als prijzengeld! We hebben momenteel al 44 koppels op de deelnemerslijst!
Ps Heb je nog geen teamlid, maar wil je wel meedoen? Meld je dan ook zeker aan, dan kijken wij of een leuk teamlid kunnen regelen. We hebben al enkele individuele aanmeldingen!

Cafés

De opening en sluiting van het Kroegdamtoernooi zal zijn bij café ’t Praethuys, gelegen aan de Vrouwenkerkkoorstraat 9, op slechts 10 minuten lopen van het centraal station. Wij verwachten jullie vanaf 10.00, waarna wij een openingswoordje doen en het een en ander toelichten over het doorgeven van de uitslagen. Elke deelnemer ontvangt een eerste consumptie van de organisatie. Dit zit inbegrepen bij het inschrijfgeld. Verder hebben wij al contact/bevestiging van het Praethuys, Schommelen, dranklokaal de WW, de Vergulde Kruik, Dranklokaal 1650, en het Stadsbrouwhuis! Ook met de feedback van afgelopen jaar hebben wij wat gedaan, de deelnemende cafés zullen dit keer op een kortere afstand van elkaar liggen!

Locatie

De bruisende binnenstad van Leiden is het toneel van deze happening. Elke ronde speel je dus in een ander gezellig café, en de organisatie zal zorgen voor een lekker zonnetje. Er wordt gespeeld op de Leidse terrassen en/of binnen.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten met de vorige editie?

Na afloop van het toernooi hebben wij van een aantal deelnemers feedback ontvangen en een evaluatie gehouden. De grootste aanpassingen voor de komende editie zullen zijn: Aanpassing speeltempo, kortere afstand tussen cafés en een (lunch)pauze na 3 rondes. Voor sfeerbeelden van afgelopen jaar kunnen jullie het filmpje van Sleutelstad zien, of enkele foto’s op de Facebook pagina. Ga hiervoor naar

https://www.youtube.com/watch?v=2pZIPCR … YW1tZW4%3D

en

https://www.facebook.com/media/set/?set … 740&type=3

Super leuk! En nu?

Aanmelden kan bij elk lid van de organisatie (Steven den Hollander, Eelco Kuipers en Nadine de Mooij), per email of telefoon. Contactgegevens zijn te vinden op de flyer! Wij hopen jullie 3 september te kunnen verwelkomen, en er een geweldige dag van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *