Harderwijk 2-LDG

In de negende ronde van de damcompetitie heeft het Leids Damgenootschap gewonnen van het tweede team van Harderwijk. Het werd een monsteroverwinning van 15-5. Zes overwinningen, één nederlaag en drie remises. Maurits Meijer had aan een half uur spelen genoeg om de overwinning binnen te halen. Op dit niveau waarschijnlijk een soort record. Zijn tegenstander gaf met één schijf achterstand wel erg snel op. Dat deed Harry Dekker niet. Op het moment dat Meijer won, kwam Dekker door een slagzet een schijf achter. Hij bleef echter doorspelen en werd na vier uur hard werken beloond met een remise. Op dat moment had Hans Kreder de stand al op 4-0 voor de Leidenaren gebracht door een fraaie hekstellingpartij af te ronden met een winnende combinatie. Daarna ging het hard. Achtereenvolgens wonnen: Evert Bronstring, Henk Meester, Hans Tangelder (na weer een van zijn volstrekt ondoorgrondelijke partijen) en Arend van Beelen. De ongelooflijke tussenstand van 13-1 voor LDG stond op het scorebord. André van der Kwartel kon ondanks een groot overwicht net niet winnen en Hein van Winkel wist in een moeilijk eindspel op fraaie wijze remise te forceren. Het enige smetje op de Leids overwinning kwam op naam van Jan Slingerland die na een degelijke partij in tijdnood een schijf verloor en daarna kansloos verloor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *