LEIDS DAMGENOOTSCHAP MIST LAATSTE KANS OP PROMOTIE

In de voorlaatste ronde van de damcompetitie heeft het Leids Damgenootschap zijn kans verspeeld om op de derde plaats te eindigen. Deze plaats geeft recht op het spelen van een promotiewedstrijd voor een plaats in de landelijke hoofdklasse. Maar tegen het zwakker geachte Gandhi uit Amsterdam werd met 9-11 verloren, waardoor de derde plaats buiten bereik kwam. Het was een spannende strijd. Na bijna vier uur spelen was de stand nog 4-4 doordat Hans Kreder en Evert Bronstring voor de Leidenaren hun partijen hadden gewonnen, maar Jan Slingerland (aan het eerste bord) en Maurits Meijer hun partijen hadden verloren. Daarna ging het voor de Leidenaren echter aan meerdere borden mis. André van der Kwartel kreeg een eindspel op het bord met zeven schijven tegen een dam met drie schijven. Het bleek echter niet mogelijk om die overmacht aan schijven om te zetten in een gewonnen eindspel (remise). Hans Tangelder moest na weer een van zijn complexe partijen een lastig eindspel verdedigen, maar deed dat bekwaam. Fred Ong had gedurende zijn gehele partij een lastige stand en schijnt onderweg ook daadwerkelijk verloren te hebben gestaan. Zijn tegenstander miste dat moment echter en Fred kwam goed weg met remise. Het omgekeerde overkwam Arend van Beelen. Hij miste in het eindspel een winst in één zet en moest in remise berusten. Het evenwicht werd definitief verbroken doordat Hein van Winkel in een nadelig eindspel dacht remise te forceren, maar door zijn tegenstander werd verrast in wat een tric-trac-eindspel wordt genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *