Leids Damgenootschap blijft koploper

Ook na de achtste ronde van de damcopetitie blijft het Leids Damgenootschap (LDG) koploper in de Eerste Klasse B. Het tweede team van streekgenoot Rijnsburg werd met 14-6 verslagen….
Binnen twee uur stonden de Leidenaren met 4-0 voor. Gera Hol, tegenstander van Harry Dekker, kwam door een blunder al snel een schijf achter en gaf direct op. Jan Slingerland won geroutineerd van het jonge talent Martijn de Leeuw. Hans Tangelder zette in zijn partij tegen Jan Parlevliet eerst een foutieve slagzet in, kwam een schijf achter, voerde vervolgens een winnende slagzet uit en liet de partij vervolgens remise lopen. Arend van Beelen speelde remise, maar heeft waarschijnlijk de winst gemist. Vervolgens won invaller Hans Kolfoort fraai van Jan Schijff. Zoals verwacht won Evert Bronstring, maar pas nadat hij een dure damdoorbraak van zijn tegenstander had overzien en nog even hard moest werken om de winst binnen te halen. Maurits Meijer bracht het winnende elfde punt binnen, maar ook hij mopperde dat er meer in had gezeten. De tweede invaller bij LDG, Dickk den Ouden, bracht de stand op 13-3. Arie Schoneveld redde voor de Rijnsburgers de spreekwoordelijke eer door na een spannende tijdnoodfase van Hans Kreder te winnen. Teamcaptain André van der Kwartel bracht met een remise tegen Arno Kooloos het veertiende punt voor de Leidenaren binnen. Ondanks een langdurig overwicht kon hij de partij niet in winst omzetten en moest hij in remise berusten. In de volgende drie ronden ontmoet het Leids Damgenootschap respectievelijk de nummers twee, vier en drie uit de competitie. Het zal erom gaan spannen of promotie, en misschien zelfs een kampioenschap, gehaald gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *