Leids Damgenootschap verliest eerste plaats

LEIDEN – Het Leids Damgenootschap (LDG) is zijn eerste plaats in de Eerste Klasse B kwijtgeraakt. In een rechtstreeks duel met de nummer twee, Gorinchem, verloren de Leidenaren met maar liefst 17-3…

De spelers van LDG konden zich niet herinneren ooit zo’n zware nederlaag te hebben geleden. Het was van tevoren duidelijk dat de Damclub Gorinchem een maatje te groot zou zijn voor LDG. Maar ook hadden enkele spelers duidelijk een slechte dag. Arend van Beelen stond al na acht zetten verloren en Hein van Winkel liep in een eenvoudige slagzet. Een grieperige André van der Kwartel kwam nooit in zijn spel en verloor kansloos. Harry Dekker werd weggespeeld op een manier die ook niet echt bij hem past. Hans Kreder, Maurits Meijer en Hans Tangelder gaven nog redelijk partij, maar moesten ook berusten in een nederlaag. De drie punten voor LDG werden binnengebracht door Hans Kolfoort, Evert Bronstring en Jan Slingerland. Voor de eerste twee gold dat zowel zij als hun tegenstanders geen risico’s wensten te nemen. Jan Slingerland moest nog zorgvuldig spelen om remise te halen, maar deed dat ook prima.

Het Leids Damgenootschap staat nu op de tweede plaats en heeft nog uitstekende kansen om de tweede of derde plaats te bereiken, die recht geven op een beslissende promotiewedstrijd. De stand aan de kop luidt met nog twee ronden te gaan: 1.Gorinchem 16 punten; 2. Leiden 15; 3. VAD 13; 4. Hardinxveld 11; 5. Kennemerland 11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *