LEIDS DAMGENOOTSCHAP WINT OOK TWEEDE WEDSTRIJD

Het Leids Damgenootschap (LDG) heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd gewonnen. Het tweede team van Rijnsburg werd overtuigend met 15-5 verslagen. De Rijnsburgers kwamen nog wel op een 2-0 voorsprong door een ongelukkige blunder van de nieuwe aanwinst van LDG, Ed Holstvoogd. Op het moment dat hij meende de winst te kunnen binnenhalen, overzag hij een eenvoudige slagzet. Daarna was de koek echter op voor Rijnsburg. Henk Meeste trok de stand gelijk , waarna Maurits Meijer en Hans Tangelder voor de 6-2 voorsprong zorgden. Dat Maurits daarbij eerder in een kinderlijk eenvoudig slagzetje was gelopen, kon als een schoonheidsfoutje worden gezien. Maurits herstelde zich bekwaam. Na een remise van Hans Kreder tegen de sterke Albert Huisman en een remise van Hein van Winkel, zorgden Evert Bronstring en Jan Slingerland met degelijke overwinningen voor een voorsprong van 12-4. Harry Dekker speelde remise en André van der Kwartel won, nadat hij in een gelijkwaardige stelling zijn tegenstander had verrast met een scherpe voorpost die tegelijkertijd een schijf winst opleverde.

Op zaterdag 17 oktober speelt LDG tegen het eveneens ongeslagen WSDV. Aanvang 12.00 uur. Leids Denksportcentrum, Robijnstraat 4, Leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *