LDG-DEZ 12-8

Het Leids Damgenootschap heeft na drie opeenvolgende nederlagen eindelijk weer eens gewonnen. DEZ uit Wezep kon met een 12-8 nederlaag de lange thuisreis aanvaarden. Aanvankelijk zag het er niet goed uit voor de Leidenaren die met twee invallers moesten aantreden. Harry Dekker verloor na in een goede stand te worden verrast door een winnend schijnoffer. Vervolgens kon Evert Bronstring aan bord één niet winnen van een veel zwakker geachte tegenstander. Maar in het vierde speeluur kantelde de wedstrijd. Henk Meester won bekwaam nadat hij de hele wedstrijd groot voordeel had gehad. Hans Tangelder speelde weer eens een van zijn ondoorgrondelijke partijen en nadat zijn tegenstander tot twee maal toe de winst had gemist, kon Hans zelf een winnende doorbraak nemen. DEZ kwam nog wel op gelijke hoogte doordat Maurits Meijer het na een goed staand middenspel toch niet kon bolwerken tegen de sterkste speler van DEZ, maar twee winstpartijen van respectievelijk Hans Kreder en Arend van Beelen (de laatste na een verrassende slagzet) zetten LDG op een definitieve voorsprong. De drie overige partijen van Jan Slingerland, Fred Ong en André van der Kwartel stonden allemaal veel beter, maar eindigden in remise. Daarover was André van der Kwartel het meest teleurgesteld. Hij had in het klassieke middenspel door een zogeheten “offer van Dussaut” een gewonnen stand op het bord gebracht maar miste bij het afspel een winst in één zet, waarna het opeens remise was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *