WINST LEIDS DAMGENOOTSCHAP

Het Leids Damgenootschap heeft in de vierde ronde van de competitie met ruime cijfers gewonnen van het tweede team van damclub Harderwijk. Na ruim vier uur stond de eindstand 14-6 op het bord. LDG kwam eerst op achterstand doordat Harry Dekker een zeker lijkende schijf winst wilde forceren en daarbij overzag dat zijn tegenstander op twee manieren kon slaan. Deze tegenslag werd echter al snel ongedaan gemaakt door Evert Bronstring die na een fraaie slagzet een dam wist te halen en daar vervolgens schijf- en partijwinst aan over hield. Er volgden twee remises van Henk Meester en Hein van Winkel, waarna Fred Ong en André van der Kwartel de voorsprong van LDG uitbouwden naar 8-4. Fred won vroeg in de partij een schijf en zette die met veel geduld om in partijwinst. André zette zijn tegenstander zodanig onder druk dat deze in een verloren stand door tijdsoverschrijding verloor. Maurits Meijer bracht het tiende punt binnen door in een hectische tijdnoodfase zijn tegenstander volledig te overklassen. Hans Kreder scoorde met een degelijke remise het belangrijke elfde punt, waarmee de overwinning van LDG was veilig gesteld. Ook Hans Tangelder speelde remise en Arend van Beelen sloot de middag af met een fraaie overwinning, waarmee de eindstand op 14-6 kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *