Leids DamGenootschap verliest ook in tweede ronde

Ook in de tweede ronde van de damcompetitie in de Eerste Klasse van de Koninklijke Nederlandse Dambond heeft het Leids Damgenootschap verloren en weer met 12-8. Deze keer was Harderwijk te sterk voor de Leidenaren.

Hans Kreder had de pech de sterkste speler van Harderwijk tegenover zich te krijgen: Niek Kuijvenhoven. Kreder speelde een prachtige partij, maar moest in het late middenspel jk toch het hoofd buigen.

LDG kwam op een 4-0 achterstand doordat Jan Slingerland als 80+er een simpele schijf verlies overzag voor zijn piepjonge tegenstander. Die achterstand kwam LDG niet meer te boven. Er volgden remises van André van der Kwartel en Hans Tangelder. De eerste had groot voordeel, zowel positioneel als in gebruikte tijd, maar kon dat niet in winst omzetten. Tangelder speelde weer eens een van zijn ondoorgrondelijke partijen met een verre voorpost die wel twintig zetten lang niet mocht worden aangevallen door zijn tegenstander, omdat er dan een fraaie tegencombinatie zou volgen. Vervolgens blunderde Arend van Beelen die in een gelijkwaardige stand een eenvoudig zetje overzag. Dat bracht de tussenstand op 2-8 in het voordeel van Harderwijk.

Evert Bronstring redde nog de spreekwoordelijke eer door aan bord één een soepele overwinning te behalen. De overige partijen eindigden in remise, waarbij mag worden opgemerkt dat zowel Harry Dekker als Maurits Meijer nog even zorgvuldig moesten spelen om het gelijke spel veilig te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *