LDG START COMPETITIE UITSTEKEND

Het Leids Damgenootschap (LDG) is de competitie 2015-2016 in de landelijke Eerste Klasse van de KNDB uitstekend gestart met een 7-13 overwinning op het tweede team van streekgenoot RDC uit Rijnsburg. De Leidenaren gingen voortvarend van start. Binnen een uur stonden zij op een virtuele 4-0 voorsprong. Evert Bronstring had aan het eerste bord een schijf gewonnen en Edwin van Hofwegen had aan het tweede bord een winnende damzet uitgevoerd. Beiden zetten hun voorsprong snel in winst om. Ook Hans Tangelder bracht een winnende damzet op het bord, waarna Hein van Winkel de score opvoerde tot 0-8 door zijn tegenstander in een klassieke stand te overspelen. Datzelfde liet echter Hans Kreder zich ook overkomen, waarmee RDC2 haar eerste punten binnenhaalde. Teamleider Henk Meester boekte vervolgens een fraaie overwinning door in een geduldig opgezette partij zijn tegenstandster positioneel te overspelen. Een doorbraak naar dam, gevolgd door een lichte slagzet was voldoende om het karwei winnend af te maken. Hans Kolfoort verloor in een boeiend en complex gevecht van de sterkste speler van RDC 2: Albert Huisman. Arend van Beelen bracht met een degelijke remise het elfde en daarmee voor LDG winnende punt binnen . Maurits Meijer speelde moeizaam remise en de eindstand werd bepaald door André van der Kwartel die eveneens remise speelde. In de analyse achteraf moest hij echter constateren dat hij in de overgang van middenspel naar eindspel een winnende voortzetting had gemist.

(Wedstrijd verslag van André van der Kwartel)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *