Nipt verlies Leids Damgenootschap

Het Leids Damgenootschap heeft de topper tegen streekgenoot Samen Sterk met het kleinst mogelijke verschil verloren. Aan het eind van de middag stond de stand 9-11 op het scorebord in het voordeel van de bezoekers uit Hazerswoude. Hans Kreder moest al snel het hoofd buigen voor de sterkste speler van Samen Sterk, Ali Fthalla. Hij werd kansloos weggespeeld. Evert Bronstring bracht LDG weer op gelijke hoogte. Zijn tegenstander bracht een Partie Bonnard op het bord en daar wist Bronstring wel raad mee. André van der Kwartel zette LDG op voorsprong. In het middenspel beging hij een onnauwkeurigheid die hem dwong om een voorpost in te nemen waarop een Ghestem doorstoot had kunnen volgen met een onduidelijk vervolg. Zijn tegenstander durfde die variant kennelijk niet aan en ruilde de voorpost direct weg. Daarna kwam hij steeds slechter te staan en won Van der Kwartel moeiteloos. LDG kon maar kort van zijn voorsprong genieten. In een mindere stand overzag Hans Tangelder een verrassende zet die hem onweerlegbare dreiging van schijfverlies met zich mee bracht. Tangelder had geen enkele compensatie en verloor kansloos. Edwin van Hofwegen speelde remise, maar vervolgens verloor Harry Dekker door overschrijding van de bedenktijd. Hij stond al slecht als gevolg van een ernstige positionele blunder. Die tegenvaller kwamen de Leidenaren niet meer te boven. De overige vier partijen werden remise, waarbij in het bijzonder de prestaties van Hein van Winkel, Arend van Beelen en Henk Meester moeten worden genoemd die aan de laagste drie borden drie duidelijk sterkere tegenstanders op remise hielden.

(verslag van André van der Kwartel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *