Koplopers Casper Remeijer en Evert Bronstring winnen beiden in kampioensstrijd LDG

Afgelopen donderdag werd de voorlaatste ronde van de interne van LDG gespeeld. Alleen koploper Casper Remeijer en Evert Bronstring, die enkele Keizerpunten achterstand heeft op Casper, maken nog kans op het kampioenschap.

Casper Remeijer met wit bereikte tegen Hans Tangelder in het middenspel al een gewonnen stand in het onderstaande diagram.

CRHT

Zwart leek de boel nog te kunnen rekken met de plakker 35-40, maar daarna was het ook snel afgelopen. Maar na de plakker 35-40 won wit snel. Ziet U hoe? Klik anders hier voor de oplossing.

Ook Evert Bronstring met zwart tegen Peter van de Berg bereikte in het middenspel een gewonnen stand in het onderstaande diagram.

PvdBEB

Hier dacht Peter nog een combinatie te kunnen nemen die begint met 27-21. Maar daarna maakte Evert het snel uit. Ziet U hoe? Klik anders hier voor de oplossing.

Met nog 1 ronde te spelen heeft Casper nu 21 Keizerpunten voorsprong op Evert Bronstring en daarmee in de laatste ronde genoeg aan een overwinning om clubkampioen van LDG te worden.

Klik hier voor de volledige tussenstand van de interne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *