Het Franse Scan wint weer de computer Olympiade

In het eerste weekend van juli vond aan de universiteit Leiden de computer Olympiade plaats. Bij het dammen streden 10 programma’s om de medailles. Net als vorig jaar wist het Franse Scan van Fabien Letouzey weer goud te behalen met een score van 31 punten uit 18 wedstrijden voor het Nederlandse programma Sjende Blyn met 28 punten. Daarachter eindigde Maximus en Moby Dam beiden op 26 punten. Maximus werd derde op grond van een beter SB.

Voor een aantal programma’s gold de Olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen. Onder meer voor de Leidse inbreng Slagzet.com van Maurits Meijer (negende met 7 punten) en de twee Chinese computer programma’s Bit.Say (achtste met 8 punten) en Qi2win dat zonder punten als laatste eindigde.

4D51FD30-174E-4E89-80DE-8CF5A587C74E

Bovenstaand fragment is afkomstig uit de partij Slagzet.com – Scan. De te gewaagde opzet van Slagzet.com is na een lange strijd toch afgestraft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *