Dit weekend Computer Olympiade Dammen in Leiden

Het blijft wat buiten de publiciteit maar afgelopen maandag is de negentiende Computer Olympiade in Leiden begonnen.

In maar liefst 26 spelsoorten strijden meer dan 100 computer programma’s tegen elkaar. Het dammen staat als een van de laatste hoogtepunten op de agenda. Op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli gaan tien damprogramma’s (de sectie dammen heeft verrassend genoeg de meeste deelnemers!) elkaar bekampen.

DSC_0222[1]

China, waar het dammen sterk in opkomst is, doet voor het eerst mee met de programma’s BIT.say, ontwikkeld door ChiJin Zhou van het “Bejing Institute of Technology (BIT)” en Qi2win ontwikkeld door Wang Qi, studente van de “University of Science and Technology Bejing” en haar begeleidster Zhou Ke. Hiermee doen ze een serieuze poging om de winnaar van vorig jaar, het Franse Scan van de troon te stoten. Maar Nederland is ook goed vertegenwoordigd met sterke damprogramma’s. Komt dat zien. Er wordt zaterdag 2 juli en zondag 3 juli gespeeld van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags van het Snellius gebouw van de universiteit Leiden, Niels Bohrweg 1, 2333 Leiden. Dit evenement is vrij toegankelijk voor publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *