Zomertoernooien weer in de steigers

Hans Tangelder

De organisatoren van de meeste zomertoernooien zijn hoopvol gestemd over het kunnen laten doorgaan van hun toernooi dit jaar en hebben de inschrijving voor hun toernooien reeds geopend.

Heerhugowaard Open

Heerhugowaard wil als eerste weer van start te gaan van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 juli met een maximum van 60 deelnemers, vanwege de inachtneming van de richtlijnen van RIVM en overheid.  Momenteel staan er 58 namen op de deelnemerslijst van Heerhugowaard Open met daarbij Hein van Winkel van LDG. Zie voor meer informatie www.heerhugowaardopen.com.

Vorig jaar won Hein Meijer het toernooi met overmacht. Met maar liefst 16 punten uit 9 partijen kwam hij 3 punten los van nummer twee Frits Luteijn. Dit jaar staat hij nog niet op de deelnemerslijst. Wel nemen drie grootmeesters deel: Aleksej Domchev, Artem Ivanov en Alexander Swartzman.

Brunssum Open

De inschrijving voor Brunssum Open 2021 van vrijdag 6 tot en met zaterdag 14 augustus van is net geopend, zie voor meer informatie https://www.brunssumdamtoernooi.nl/

Drie deelnemers van LDG hebben zich reeds ingeschreven: Eric van ’t Hof, Eelco Kuipers en Hans Tangelder.

In 2020 kon Brunssum Open niet doorgaan. In 2019 schreef NDiaga Samb de 43e editie van het Open Brunssum damtoernooi op zijn naam. De Senegalees bleef na negen ronden ongeslagen en behaalde veertien punten. Guido van den Berg werd met dertien punten verrassend tweede. Het was voor Samb de vierde overwinning in het Brunssum Open. Hij won ook in 1991 en 1999 en 2018 Naast de Senegalees, internationaal grootmeester, bleef ook Leopold Sekongo in Brunssum 2019 ongeslagen.

Andere zomertoernooien

Ook de inschrijving voor Nijmegen Open 2021 en Hoogeveen Open 2021 is geopend. Zie voor informatie http://www3.nijmegenopen.nl/ en https://www.damclubhoogeveen.nl/toernooien/.

De organisatoren van Rotterdam Open en Baarn Open hebben nog geen beslissing genomen over het al dan niet doorgaan van hun toernooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *