Leids DamGenootschap behaalt eerste overwinning

In de derde ronde van de damcompetitie heeft het Leids Damgenootschap zijn eerste overwinning behaald. In en tegen Utrecht werd dankzij overwinningen van Hans Kreder en Harry Dekker met 9-11 gewonnen.

Onder sporters hoor je nog wel eens de uitspraak dat een onverdiende overwinning de leukste overwinning is. Als dat waar is, hebben de Leidse dammers ongetwijfeld een leuke middag gehad. Na een remise van Evert Bronstring aan bord één opende Hans Kreder de score voor de Leidenaren. Een verrassende opstoot maakte een ogenschijnlijk gelijkwaardige stand in één klap tot een gewonnen stand. Via degelijke remises van André van der Kwartel, Maurits Meijer en Jan Slingerland liep de stand uit naar 4-6 in het voordeel van LDG.

Met nog vijf borden te gaan stonden Hein van Winkel, Henk Meester, Arend van Beelen en Hans Tangelder echter zeer slecht zo niet verloren. Alleen Harry Dekker had een stand met goede perspectieven op winst. Het zag er zorgelijk uit voor de Leidenaren, maar in een bloedstollend vijfde speeluur lukte het Van Winkel en Van Beelen om hun totaal verloren standen nog remise te houden. Hun respectievelijke tegenstanders raakten het spoor op weg naar de winst volledig bijster. Meester verloor, maar het lukte Tangelder om in een moeilijk te doorgronden macro-eindspel terecht te komen. De witspeler had een dam met zeven schijven en Tangelder een dam met zes schijven. Het lukte de witspeler echter niet tot een winnende strategie te komen.

Bij de stand 9-9 hing alles af van Harry Dekker. Deze had een prachtige partij gespeeld, waarin hij een overheersende stand bekwaam naar een gewonnen eindspel had omgebogen. Hoewel zijn tegenstander nog lang bleef tegenstribbelen, kwam de overwinning niet meer in gevaar. LDG won met 9-11.

2 comments

  1. Maurits schreef:

    Prachtige middag! De stand in de competitie kun je vinden op http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=37&Id=2719&jr=13

  2. Fred schreef:

    Zou leuk zijn als we ook wat partij(fragment)en mogen bewonderen hier. Die mooie partij van Harry bijvoorbeeld. Of de verrassende opstoot van Hans K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *