Monster zegen tegen Barnsteen

Het Leids Damgenootschap heeft in de vierde ronde van de competitie een verpletterende 16-4 overwinning behaald op damvereniging Barnsteen uit Bunschoten. Opmerkelijk was dat geen enkele partij in remise eindigde. Tegenover acht overwinningen van de Leidenaren stonden twee verliespartijen. Deze kwamen op naam van Maurits Meijer die de sterkste speler van Barnsteen trof en van Hein van Winkel die wat al te enthousiast een voorpost in nam, maar deze uiteindelijk niet kon houden. Er werden nogal wat bizarre partijen gespeeld. Ed Holstvoogd had de pech aan bord één een zeer zwakke invaller te treffen. Binnen een uur liet hij dan ook de eerste overwinning aantekenen. Hans Tangelder speelde een zeer complex systeem dat door dammers het “naamloos skelet” wordt genoemd. Uiteindelijk leidde dat tot een complex eindspel dat door Hans knap werd gewonnen. Evert Bronstring won in een fraaie omsingelingspartij die voor de oppervlakkige toeschouwer moeilijk te begrijpen was. Minder spectaculaire maar wel degelijke partijen werden gewonnen door Hans Kreder, Harry Dekker, Jan Slingerland, Henk Meester en André van der Kwartel. De laatste meende een overtuigende aanvalspartij te hebben gespeeld, maar achteraf bleek daar een levensgroot lek in te zitten, dat gelukkig niet door zijn tegenstander was opgemerkt. LDG staat nu op de derde plaats en treft in de volgende ronde de nummer twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *