LDG – ADG 7-13

Het Leids Damgenootschap heeft in de zesde competitieronde teleurstellend verloren van het Amersfoortse ADG. De nederlaag viel met 7-13 onverwacht groot uit, maar was niet onverdiend. Na een snelle remise van Jan Slingerland verloren Hein van Winkel en Harry Dekker, waarbij met name de laatste de hele partij onder zware druk had gestaan. Ed Holstvoogd speelde een degelijke remise, waarna André van der Kwartel de stand een wat draaglijker aanzien gaf. Hij had zijn tegenstander de hele wedstrijd onder zware druk gehouden, war zijn tegenstander uiteindelijk aan onder door ging door een volstrekt onnodig offer te plaatsen. Spektakel deed zich voor in de partij van Henk Meester. In een complexe, maar voor Meester verloren stand, sloeg zijn tegenstander verkeerd, waardoor Henk ineens de winst had kunnen pakken. Henk was zo sportief zijn tegenstander de zet te laten terugnemen, waarna hij alsnog verloor. Natuurlijk heftige discussies na afloop. Hoe ver gaat sportiviteit? Teamleider André van der Kwartel was het volledig eens met de beslissing van Meester. Maurits Meijer liep in een complexe stelling in een zetje en verloor. Evert Bronstring won moeizaam. Hans Kreder wist met nog meer moeite remise te maken en ten slotte verloor Hans Tangelder, waarbij zijn tegenstander op een prachtige wijze een complex eindspel bekwaam wist te winnen. Na bijna zes uur spelen moest Tangelder opgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *