De Singel wint damtoernooi voor Leidse basisscholen

Verslag: André van der Kwartel

Verslag schooldammen 2018-02 foto

Op woensdag 7 februari werd in de aula van het Da Vinci College aan de Noachstraat het jaarlijkse damtoernooi voor basisscholen verspeeld. Dit toernooi werd zoals gebruikelijk georganiseerd door de Leidse Schoolsportcommissie in samenwerking met het Leids Damgenootschap.
Enigszins tot teleurstelling van de organisatoren hadden zich slechts vier basisscholen voor dit toernooi ingeschreven. Maar deze vier scholen brachten met elkaar wel tien teams van vier kinderen op de been. De basisscholen Joppensz en Lucas van Leyden leverden ieder drie teams, De Singel en de Teldersschool ieder twee.

Er werd door de deelnemers met veel inzet en enthousiasme gespeeld. Er werd gespeeld over negen rondes en ieder team kon per ronde maximaal acht punten verdienen (vier overwinningen). Het eerste team van De Singel ging voortvarend van start, maar halverwege het toernooi werden de verschillen tussen de teams kleiner en kleiner en begon de spanning onder de deelnemers duidelijk toe te nemen. In de laatste rondes herstelde De Singel 1 zich weer, waardoor dit team uiteindelijk terecht de eerste prijs kreeg uitgereikt uit handen van Maurits Meijer, voorzitter van het Leids Damgenootschap. Dit team mag nu, tezamen met de nummer twee (Lucas van Leyden 1), uitkomen in het provinciaal kampioenschap voor basisscholen.

De volledige uitslag:
1. De Singel 1, 48 punten
2. Lucas van Leyden 1 (46)
3. Joppensz 2 (40)
4. Joppensz 1 (39)
5. Teldersschool 1 (39)
6. Lucas van Leyden 2 (36)
7. Lucas van Leyden 3 (33)
8. Joppensz 3 (30)
9. Teldersschool 2 (27)
10. De Singel 2 (22)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *