Blamage Leids Damgenootschap

Het is het Leids Damgenootschap niet gelukt om één punt over te houden aan de confrontatie met de Damclub Zaanstreek. Gezien de krachtsverhoudingen niet onverwacht, ware het niet dat Zaanstreek met slechts negen spelers achter het bord verscheen en de Leidenaren dus met een 2-0 voorsprong aan de wedstrijd begonnen.

Teamleider Henk Meester gaf het verkeerde voorbeeld door na het nemen van te veel risico’s kansloos te verliezen. Vervolgens liet Maurits Meijer zich volledig wegspelen in een systeem dat bekend staat als half-open klassiek. Het was duidelijk dat zijn tegenstander aanzienlijk beter op de hoogte was van dit speltype.

Vervolgens verloor ook Harry Dekker nog en keek LDG dus na zo’n drie uur spelen tegen een onthutsende 2-6 achterstand aan. Hein van Winkel verkleinde de achterstand doordat zijn tegenstandster in het eindspel een slordige fout beging, waar hij goed van profiteerde.

De overige partijen eindigden allen in remise. Evert Bronstring probeerde alles te doen om in een omsingelingspartij zijn tegenstander vast te zetten, maar mocht vermoedelijk uiteindelijk blij zijn met remise. André van der Kwartel kreeg in het late middenspel een zeer voordelige stand op het bord, maar koos een ogenschijnlijk kansrijk plan dat later toch tegen bleek te vallen. Hans Tangelder speelde een gelijkwaardige remise.

Hans Kolfoort kreeg groot voordeel, maar heeft in de afwerking wellicht de winst laten liggen. Datzelfde kan gezegd worden van Hans Kreder. Hij leek een gewonnen eindspel op het bord te krijgen, maar ook dat liep remise. Het was niet direct duidelijk of hij een winst heeft gemist.

Alles bij elkaar overheerst het beeld dat LDG deze wedstrijd zeker een punt had kunnen halen. De einduitslag werd echter 9-11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *