VV Katwijk geeft onderdak aan jeugdig damtalent!

Een voetbalvereniging die samenwerkt met een damvereniging, dat zie je niet dikwijls. Toch gaat dit van 11 tot 16 juli aanstaande gebeuren. De Rijnsburgse Damclub heeft de organisatie van de finale van het Nederlands kampioenschap dammen voor aspiranten (kinderen in de leeftijd tot en met 16 jaar) en de junioren meisjes (tot en met 19 jaar) van de KNDB toegewezen gekregen.  Ze heeft voor dit toernooi onderdak gevonden op de Krom bij de VV Katwijk. Deze club heeft de oude sponsorruimte ter beschikking gesteld als speelzaal, en het gloednieuwe bargedeelte “Stars”, als analyse ruimte. De jeugdige Nederlandse damelite zal op de Krom haar partijen spelen, maar ook haar maaltijden gebruiken.

KNDB Jeugd coördinator Cees de Leeuw, tevens lid van de Rijnsburgse Dam Club, verteld: “Wat hier in Katwijk bij elkaar komt is het neusjes van de zalm op damgebied in deze leeftijdscategorie. Ze spelen hier voor plaatsing op het Europees kampioenschap in augustus in Wit-Rusland en het wereldkampioenschap in oktober in Turkije. We zochten dus een locatie waar de deelnemers in alle rust kon spelen, maar waar we ook onze mooie sport goed aan de buitenwereld konden tonen. Alle partijen worden gespeeld op elektronische borden en worden live uitgezonden via internet. Beneden in het schitterende nieuwe bargedeelte van de voetbalvereniging kun je de partijen ook bekijken op een groot televisiescherm. De ervaring leert dat dit een verzamelplaats gaat worden voor trainers, ouders scouts en damfreaks. Ik nodig iedereen dus uit om hier eens een kijkje te komen nemen, en onder het genot van een glaasje de partijen te volgen en met de organisatie te praten over dammen.”

Steven den Hollander, lid van het organisatiecomité en lid van de Rijnsburgse Dam Club verteld over zijn leerling Marco de Leeuw, een van de deelnemers en kanshebber op een ereprijs. “Marco is in vorm, in juni behaalde hij de titel Nederlands kampioen Sneldammen al in deze leeftijdscategorie. Hij is de oudste deelnemer in het gezelschap en heeft veel ervaring. Andere favorieten zijn Jorne Huiting uit Doetinchem en Berke Yiggiturk, het 12 jarig supertalentje uit Den Haag.”

Elke dag wordt er een klein filmpje gemaakt over het toernooi en geplaatst op Youtube, zo verteld Jack van der Plas, voorzitter van de Katwijkse Damclub en mede organisator. De partijen zijn te volgen via www.jeugddammen.com maar nog leuker is het om gewoon eens langs te komen en iets van de unieke damsfeer op te snuiven.

FotoKatwijk

Foto: secretaris van VV Katwijk schudt de hand met KNDB jeugd coördinator C de Leeuw onder toezicht van Pinky.
Fotograaf: Jan Jungerius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *