Ruim verlies Leids Damgenootschap

Na een goede competitiestart met zeven punten uit vier wedstrijden is het Leids Damgenootschap na twee opeenvolgende nederlagen teruggezakt naar de middenmoot van de damcompetitie. Werd in de vijfde ronde nog nipt verloren van de koploper, in de zesde ronde gingen de Leidenaren kansloos ten onder tegen de Amsterdamse damvereniging VAD. De hoogste vier borden deden het goed. Evert Bronstring won en Edwin van Hofwegen, Maurits Meijer en Hans Tangelder speelden goede remises. Met name Meijer had daarbij de pech dat een overheersende eindstand net niet was te winnen. Maar de onderste zes borden voegden dank zij remises van Hans Kolfoort en Hans Kreder slechts twee punten toe aan het totaal van de hoogste vier borden. Verliespartijen waren er van Henk Meester die in een nadelige stand een damzet toeliet en snel kon opgeven. Daarna verloor André van der Kwartel. Hij overzag een doorbraak naar dam, kon deze ten koste van een vrijwel lege lange vleugel nog afstoppen en kwam ten slotte in een nadelig eindspel terecht van twee tegen vijf schijven. Hij leek daarin nog verrassend remise te forceren, zijn tegenstander overwoog zelfs om remise aan te bieden, keek nog even goed en vond de enige winnende zet. Ook invaller Dick den Ouden verloor. Na een goed gespeeld middenspel werd zijn stand steeds verder ingeklemd en moest hij uiteindelijk opgeven. Harry Dekker ten slotte verloor voor de tweede achtereenvolgende keer door na een goed middenspel de wedstrijd in de eindfase weg te blunderen. Eindstand: VAD – LDG: 13-7.

(verslag van André van der Kwartel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *